neděle 17. dubna 2011

Jak si změnit život za 7 dní ?

© www.miss-veronique.blog.cz

Probouzíš se ráno se špatnou náladou? S nechutí přemýšlíš o tom co tě dnes čeká? To se dá změnit!Tady je sedm jednoduchých rad,díky kterým poznáš že život stojí za to,a budeš vstávat z postele s úsměvem.
Pondělí-seznam se s někým novým
Člověk,který má zajímavého koníčka-jiného než ty-a patří do party,kde ty nikoho neznáš,má jiný pohled na svět a vnese do tvého života nový vítr.Můžeš se s ním seznámit třeba na chodbě ve škole nebo na procházce se psem.Jakmile si ho všimneš, jdi k němu blíž,představ se, pochval mu oblečení nebo řekni,že dobře vypadá a pak se zeptej ,co ho zajímá.Pokud jsi hodně nesmělá,popros společnou známou,aby ti s navázáním kontaktu pomohla.Určitě tě pochopí a pomůže ti!
Úterý-získej sourozence na svou stranu
Hodiny bys mohla jmenovat křivdy,které na tobě spáchal bratr nebo hrůzy,které ty vyvedla sestra.Přece ale nebudeš ztrácet nespravedlností!Doma je lepší mít přátelé než protivníky.A proto se vždy přidej na jejich stranu.Když je budou rodiče peskovat brzy ti to vrátí.Dovol bratrovi zůstat ve svém pokoji,nevyhazuj sestru. Když k tobě přijdou kamarádky na návštěvu.A pokud ti sourozenci lezou na nervy,neztrácej trpělivost,protože jim vlastně jde jen o to,aby tě vyprovokovali.Zachováš-li stoický klid,sourozence to brzy začne nudit a najdou si jinou zábavu.A časem se možná spřátelíte!
Středa -Změň svůj zhled
Prohlédni si poslední číslo Dívky a zjisti,co je právě v módě.Poraď se s kamarádkami, jaké oblečení ti jde k obličeji a pak zorganizuj výpravu za nákupy.Vyzkoušej si i věci,po kterých bys ani nešáhla.Co když se ti něco začne líbit?A pokud nakonec stejně nic nekoupíš,aspoň se skvěle pobavíš.A nebo si možná při prohlížení časopisu vybereš nový účes.To je nejjednoduší způsob jak změnit vzhled i styl…
Čtvrtek-dej se do studia
Vyber si předměty, na kterých ti nejvíc zaleží a soustřeď se na ně.Když se budeš učit ti , co tě zajímá půdou ti vědomosti do hlavy samy.Každý den si po návratu ze školy projdi seznam úkolů,které musíš ještě ten den udělat.Když je dokončíš, s chutí je ze seznamu vyškrtni.Tak se snáz vypořádáš s přípravou na vyučování a získáš čas na zábavu .Samozřejmě si naplánuj také pořádný odpočinek.
Pátek- získej vysněného kluka
Základ je, že si tě nejdříve musí všimnout.Začni tedy rozhodně okouzlujícím úsměvem! Pak určitě zjisti,jestli máte třeba společné kamarády,co má tvůj idol rád a začni s ním povídat o něčem, co zaručeně víš,že ho zajímá.Při prvním rozhovoru se snaž zachovat klid,protože můžeš nervozitou ztratit hlas nebo naopak plácat nesmysly.
Sobota- podívej se na své finance
Neutrácej peníze bez rozmyslu.Než si něco koupíš,zamysli se nad tím,jestli to opravdu potřebuješ,Založ si vlastní účet v bance a každý týden se snaž vložit aspoň malou částku.Najdi si aktivitu ,díky níž si vyděláš nějaký vlastní peníze(a při níž se můžeš seznámit s novými lidmi).Zkus najít nějakou brigádu .Nakupuj pak jen v supermarketech nebo v second handech,protože tam jsou ceny nižší než v obchodech v centrum města.
Neděle- čas na relaxaci
Všechno závisí na tom co tvé tělo,potřebuje jsi-li vyčerpaná.Dej si vonnou koupel.Do vody kápni pár kapek aromatického oleje a zapal si v koupelně svíčky.Pokud chceš zapomenout na něco nepříjemného,můžeš si půjčit kazetu s dobrou komedií a nebo si s kamarádkou vyjděte na procházku do parku.Chybí ti energie? Pusť si pěkné odvážnou muziku a tancuj a zpívej na celý kolo!

Žádné komentáře:

Okomentovat