neděle 17. dubna 2011

Jak na moderní pokojík ?


© www.miss-veronique.blog.cz
 Toclík s.r.o
Chci tě nalákat na využiťí feng-šui - čínského umění prostorového plánování a také ti prozradím výsledky nejnovějších výzkumů specialistů vlivu barev na tvou náladu.

Najdi si svůj koutek

Kousek vlastního prostoru si můžeš najít v bytě i tehdy, nemáš-li svůj vlastní pokoj: mělo by to být místo, kde spíš nebo se učíš. Prostě tvůj koutek. Zařiď si jej tak, aby ti to co nejvíce vyhovovalo. Dohodni se s ostatními členy rodiny, že tam nikdo kromě tebe nebude nic měnit ani přenášet. Pokud ale máš svůj vlastní pokoj, je to o to snazší.

Jak začít?

Začni tím, že vyhodíš nepotřebné věci: staré komiksy, polámané tužky, vypsané fixy a oblečení, ze kterého jsi vyrostla. Jen si vzpomeň, kolik ztrácíš času při vybírání co si vezmeš na sebe. Hrůza takové ,,Hrozné kousky ¨ ti jen zabírají místo v pokoji, ale především tě připravují o čas a energii. Které bys mohla využít jinak. Takže se jich co nejdříve zbav. Zbytek věcí rozděl a ulož do jasně označeních pytlů nebo krabic. Vyhoď také staré kytky. Protože i ty oslabují chuť ke změnám. A pak umyj okna to jsou oči tvého pokoje. Pořádně vyluxuj koberec (za pohovkou nebo za psacím stolem najdeš věci které si dlouho hledala) Teprve pak se můžeš pustit do přestavování nábytku. Rozmísti jej tak, aby ti nikde nepřekážel a abys do něj nenarážela. Po pokoji se ti tak bude líp chodit a při té příležitosti si zajistíš lepší prodění energie. Postel umísti tak, abys nespala nohama ke dveřím. U pracovního stolu bys neměla sedět zády ke dveřím. Na stole bys měla mít minimum věcí - knížky sešity a různé drobnůstky schovej do šuplíku. Květina umístěna v levém horním rohu ti podle čínské filozofie zaručí úspěchy ve škole ! Jestliže rodiče plánují vymalování, využij toho a vyber si barvu, která na tebe působí pozitivně. Jestli se ale až taková revoluce nechystá, můžeš alespoň realizovat pár levnějších změn, které navíc nevyžadují ani tolik práce. Postačí nový přehoz přes postel, pár barevných polštářů nebo zářivé závěsy. Můžeš taky poprosit mámu aby ti ušila hezký povlak na křeslo.

Slovní barev

Modrá - uklidňuje, pomáhá tvořivě myslet a ulehčuje porozumění s jinými lidmi. Pokud tvému pokoji dominuje modrá, měla bys zvolit ještě nějaký teplý doplněk, protože jinak se budeš v zimě cítit stále ospale a unaveně

Červená - žhavá a plná energie, má povzbuzující účinky. Je-li využita jako barevný akcent, má velmi příznivý vliv. Jinak ale může tlumit tvou energii.
Neutrální - doporučuje se do malých bytů. Protože opticky zvětšuje a prosvětluje, pokoje tak působí prostorněji. Povzbuzuje a umocňuje jas slunečního svitu.

Tyto barvy jsou nejvíce populární. Hodí se do každého pokoje.

3 komentáře:

  1. Až budu moct si zase změnit pokojít,tak to vyzkouším! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. hezky napsané.. a i užitečné rady :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj zeptej se mě na můj názor na tvého/tvojí oblíbeného/ou blogera/ku :)

    http://thetyna.blog.cz/1104/nazory-na-blogerky

    OdpovědětVymazat